English French German Italian Polish Russian Spanish Ukrainian
Плани кафедри - плани приходу до нової якості фахівця PDF Друк e-mail
Головна статті
Плани кафедри - плани приходу до нової якості фахівця
Головна сторінка
Всі сторінки

     За дорученням Навчально-методичного управління Університету, кафедра розпочала підготовку нових навчальних планів підготовки бакалаврів філософії. Проф. Мозгова Н.Г.,ст. викладач Адаменко Н.Б. під вимогливим, але надзвичайно чуйним керівництвом проф.Волинки Г.І. ведуть відповідальну роботу, спрямовану на зважений підбір дисциплін, найбільш значимих для формування з вчорашнього школяра справжнього спеціаліста - професіонала філософської галузі знань.
    Значна увага при створенні нових планів  відводиться природничо-науковій складовій, на якій неодноразово наголошував ректор акад.Андрущенко  В.П. Студентам будуть читатись компактні курси сучасної біології з основами генетики,релятивістської і квантової фізики, математики, космогонії і космології хх ст. Проф. Волинкою Г.І. підготовлений і виданий енциклопедичний курс "Картина світу ХХ століття", яякий освоюють викладачі кафедри, які будуть працювати зі студентами над вивченням природничо-наукових компонентів філософського світогляду.Зрозуміло, вони мають викладати не фомули, чи рівняння, а глибоке розуміння суті природних реалій. Значна увага в планах приділяється історико-філософській підготовці, яка на всіх філософських факультетах університетів світу є грунтом підготовки філософа. У ХІХст. належне знання історії філософії мали навіть перед спеціальною комісією підтверджувати університетські  викладачі, які бажали викладати свої науки, далекі від філософської ниви. Окрім історії, до планів залучаються курси, що уособлюють теоретичні розділи філософії, у яких узагальнено результати розв"язків традиційної проблематики.- метафізика, діалектика, гносеологія, фенеменологія, Філософія освіти, філософія історії,етика, антропологія та ін. Змістовною і,безперечно, потрібною  майбутньому фахівцеві, є варіативна частина планів.
      Звертаємось до всіх зацікавлених, особливо до студентів з досвідом: Ви можете вже сьогодні ознайомитись з ходом роботи і змістом планів. Можливо, якусь дисципліну Ви завважаєте пустою і безкорисною, можливо Вас не задовольняв надто низький рівень освіченості когось з викладачів. Ми замінимо непотрібний курс і допоможемо викладачеві знайти роботу по душі.

Пошіть за адресою:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
З повагою, керівник кафедри та укладачі планів                31.03.2010



 

Вхід



Хто на сайті

На даний момент 22 гостей на сайті

Відвідувачі

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday125
mod_vvisit_counterYesterday99
mod_vvisit_counterThis week435
mod_vvisit_counterLast week858
mod_vvisit_counterThis month3038
mod_vvisit_counterLast month3900
mod_vvisit_counterAll1064447

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 18.206.12.31
,
Yes